Kasper Muttonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kasper Muttonen
Kasper Muttonen vuonna 2015.
Kasper Muttonen vuonna 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt5. kesäkuuta 1979 (ikä 44)
Lappeenranta
Kansalaisuus suomalainen
Taiteilija
Ala kuvanveisto, maalaustaide

Kasper Muttonen (s. 5. kesäkuuta 1979 Lappeenranta) on helsinkiläinen kuvanveistäjä ja kuvataiteilija. Muttonen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2003. Taideopintojen lisäksi Muttonen on opiskellut arkkitehtuuria Teknillisessä korkeakoulussa.

Muttosen taiteen punainen lanka on arkkitehtuurin ja kuvataiteen yhteyden ja vuorovaikutuksien tutkimisessa. Hänen teoksilleen on ominaista geometrinen kolmiulotteisuus, jossa tasot, aukot, pinnat ja värit luovat taidehistorian sekoittumista arkkitehtonisiin mielikuviin. Värillisten tilojen kontrasti valettuun betoniin ja rautakauppamateriaaleihin tuo teoksiin dualismia. Taiteellisessa prosessissa unelma rakentamisesta ja rakennetun tilan merkityksistä liukuu kuvataiteen maailmaan. Lähivuosien teemat ovat liittyneet ilmastonmuutoksen ja arkkitehtuurin yhteyden tutkimiseen.

Vuonna 2014 Muttonen toteutti ”Lapinlahden Lähde” -puu-installaation Lapinlahden sairaalan alueella. Hän on toiminut alueen aktiivina siitä lähtien.

Muttonen on pitänyt säännöllisesti näyttelyitä Suomessa sekä ulkomailla kuten Berliini ja Freiburg, Saksa, Basel. Sveitsi, Bergen, Norja, Gislaved, Ruotsi ja New York, USA.

Residenssityöskentely: Suomen Rooma-instituutin Villa Lanten residenssitaiteilija sekä Suomen Kulttuurirahaston residenssi Schloss Wiepersdorf 2015, Pariisin taiteilijakaupunki Cité des Art 2013-2014 ja 2009 sekä Ateljeesäätiö Iaab Basel ja Freiburg 2013.

Muttonen on Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen ja on vuodesta 2009 ollut helsinkiläisen taiteilijalähtöisen Galleria Huudon hallituksen jäsen ja kantavia voimia. Hänen teoksiaan on muun muassa Saastamoisen säätiön taidekokoelmassa taidemuseo Emmassa, Wihurin säätiön taidekokoelmassa Rovaniemen taidemuseossa, Suomen Valtion kokoelmissa ja eri yksityisissä kokoelmissa kuten Seppo Fränti, Carl Gustaf Ehrnrooth ja Mauri Niemi.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Taiteilija seikkailee modernin maailman raunioilla. Helsingin Sanomat 14.4.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]